Robotics

Hi-Rez Studios: “A legújabb technológiát használva egy harmadik kéz segítségével a mérnök képes megvédeni a stratégiailag fontos pontokat önműködő ágyúkkal, erőterekkel vagy távirányítású harci robotokkal.”

A Robotics kaszt elsődlegesen védelmi játékstílusra van felfegyverezve. Különböző tornyok és erőterek állnak rendelkezésére, így akár az egész csata alatt képes egy helyet bevédeni az eszközeinek fenntartásával, hatásosan visszaverve a támadókat.

Az egy helyben történő védekezés viszont nem mindig célratörő, pláne, ha támadó szerepet kell betölteni. A Robotics-nak rendelkezésére állnak különböző harci robotok, amik legyengítik az ellenséget, hogy utána a shot-gun-jával hatásos előrenyomulást hajtson végre.

Két skill-fa áll rendelkezésére a játéksonak:

Engineer: A Robotics -nak rendelkezésére áll többféle automata ágyú és rakéta torony, melyet megépítve taktikailag fontos pozíciókat lehet bevédeni. Ezen felül különböző kiegészítő felszereléssel is rendelkezik, mint a gyógyító egység, védelmi erőterek, lopakodás észlelő berendezés, sebzésnövelő hatások. Ez a skill-fa ezeket a képességeket erősíti.

Drones: Automatizált harci robotok használatával a Robotics képes egy offenzívabb játékstílusban játszani, így képes erősebb fegyverek használatára, kevesebb csapat támogató eszköz hordozása árán. Ez a skill-fa a támadó eszközei és fegyverei erősségét növeli.