Recon

Hi-Rez Studios: “A lopakodás és gyorsaság a fő erőssége a Recon-nak, aki elterelést és megtévesztést használ ellensége megvezetésére, miközben villámgyors támadásokat intéz a kiszemelt célpontok ellen.”

A Recon egy magányos farkas, aki jobb szeret egyedül dolgozni, mert nem akarja, hogy a közelben lévő csapattársai felfedjék az ellenség számára a hollétét. A Recon mindkét specializációja azon alapszik, hogy a játékos megpróbál úgy mozogni az ellenfelei felé, hogy közben azok nem veszik észre őt.

A mesterlövés szerepét játszva a Recon mindig megpróbál a lehető legtávolabb helyezkedni ellenfeleitől. A közelharc nem az ő asztala, ezért ha ellenséget észlel a közelben megváltoztatja a helyzetét. Távolból szabotálja ellenségeit, például lövi ki a Medic-et, vagy védelmi tornyokat, illetve egyéb védelmi eszközöket, továbbá csapdákat használhat saját pozíciojának védelmére.

Amennyiben az orvgyilkos szerepét válassza, a Recon rejtőzködve képes belopakodni ellenségei közé, ahol a semmiből előbukkanva gyilkos csapást mérhet a közelharci fegyverével. Egy ilyen merénylet kivitelezéséhez különböző robbanó eszközök is segítik.

Marksman: A Marksman specializáció a mesterlövész szerepét erősíti a Recon-nak, mellyel távolról intézheti el ellenségeit. A különböző fegyverek, puskák és csapdák erősítését fogalja magába ez a skill-fa.

Infiltration: A közelharci orvgyilkos szerepét játszó Recon specializációja. Lopakodás az ellenség bázisa felé, gyors és halálos műveletek kivitelezése. A különböző eszközök és robbanó anyagok hatását és a lopakodást erősíti ez a skill-fa.