Medic

Hi-Rez Studios: “A Medic képes csapattársai számára regeneráló hatásokat biztosítani életben tartásuk érdekében, miközben ellenségeit elárasztja halálos mérgeivel.”

Mint minden játékban, ha healer vagy, te vagy a célpont. A Medic állandó nyomás alatt áll, melyet a csapata életben tartása és a megfelelő fedezék keresése eredményez. Ebből kifolyólag a Medicet érdemes jól megvédeni csapattársainak, ha az a gyógyító szerepet választja. Habár a különböző gyógyító és regeneráló képességei bőségesen elegendőek egy csata kimenetelének megváltoztatására, rendelkezik mérgező DoT sebzéseket okozó fegyverekkel is.

Amennyiben egy Medic inkább a támadó szerepet választja, akkor is érdemes csapattársaira támaszkodni, mivel így is ő marad az elsődleges célpont a harcban. A Medic két féle specializáció közül tud választani:

Healer: A Medic az egyetlen healer kaszt a Global Agenda-ban, melynek így fontos feladata saját maga és csapattársainak életben tartása, miközben tűzerővel is támogatja őket. Ennek eléréséhez olyan gyógyító eszközök tárháza áll rendelkezésére, mint a gyógyító gránát, életerő adó fegyverek illetve egyéb területre ható gyógyítások. A Healer skillfa többnyire ezeket a képességeket erősíti.

Poison: A gyógyításon felül a Medicnek lehetősége van egy sokkal offenzívabb stílusban játszani. Ehhez rendelkezésére állnak olyan eszközök, mint a Bio-puska,  bio-gránát és egyéb területre ható sebző képességek. Ezek a fegyverek és képességek mérgeket használnak, így a Medicnek lehetőse van ellenségei megmérgezésre, így amíg nekik fogy az életerejük a Medic ráér rendbe szedni csapattársait.