Búcsú a bétától

Nos, ennek is vége, hamar elrepült ez a 3 hét. Hogy milyen volt? Sokkot kaptam! Nem érzek semmiféle fanyar ízt a számban, ezt a játékot kérem úgy összepakolták, hogy egy szavam sem lehet. Azt hiszem itt lenne az ideje, hogy a nagy, vízfejű stúdiók példát vegyenek a Hi-Rez-ről. Folyamatosan kapcsolatban voltak a saját közönségükkel, a használható ötleteket belerakták a játékba, 24/7-ben teszteltek és teszteltek, adatokat gyűjtöttek, csiszoltak. Még arra is volt idejük, hogy kiadjanak két béta patchet, amiből csak az egyik 600 mb-ot nyomott a mérlegen. Egyszer sem dobálóztak olyan mondatokkal, hogy: – Figyeljetek srácok, majd a teljesben kijavítjuk jó?! Inkább egyfolytában azt hallhattuk, hogy a megjelenést követően ennél csak több tartalom lesz. (Több? Én má’ ezt is nagyon élvezem weeee!)

Tényleg nagybetűs ÉLMÉNY volt minden egyes pve és pvp csata, egy percre sem unatkoztam. Akkor sem, ha csak fél órám volt belogolni a játékba. Belog, csapat keresés, játék, bárgyú vigyor az arcon, kilog. Akkor sem, ha nagyon csúnyán elvertek minket vagy én és Zakarian próbáltuk meg kétségbeesve győzelemre vezetni a csapatunkat, miközben a tankok a hátunk mögött sunnyogva támasztották a fegyvereiket. Jól felépített kasztok, jól kombinálható, változatos képességek, felszerelések, gyors, pörgős játékmenet. Egy MMOFPS-nek erről kéne szólnia. A technikai megoldások pedig szintén csillagos ötöst érdemelnek, nem sok játékban játszhattam együtt az amerikai kontinensen élőkkel, főleg úgy, hogy a pingem folyamatosan 200-210 alatt maradt (EU szervereken 60).

Nem mondanám magam HC mmo játékosnak, lévén, hogy a jómunkásemberek közé tartozom, így ezt az időm nem is engedné, mégis sikerült a bétában 35.4 órát eltöltenem (legalábbis steam szerint) és 21-es szintre fejleszteni robotics karakterem.  Persze vannak akik sokkal többre vitték, nekem ez mégis nagy szó. A játék beszippantott és nem voltak “muszáj” perceim, amikor ugyan már az embernek semmi kedve nincs a játékhoz, de belogolva marad, mert már csak 54 medvetalp és megvan a szint.

A béta a mai nappal véget ér, még 48 órát szünetelnek a szerverek, végül csütörtöktől indul a névfoglalás, pénteken már az early start. Jó látni, hogy egyre többen olvassák az oldalt és csak remélni tudom, hogy minél többen megismerkednek ezzel az igen remek játékkal. Szerintem nem túlzás azt mondani, hogy egy újabb mérföldkő előtt áll a játékipar.

2 hozzászólás to “Búcsú a bétától”

  1. Hát bazz, nagyon jó olvasni az élménybeszámolódat.
    Tényleg példát vehetne sok fejlesztő brigád.

  2. igen tényleg jó, és fasza volt nagyon a béta. mondjuk az usa szervereken a 200as ping shooter jatekhoz kicsit sok (bar nekem vhogy kevesebb volt ennél :O), de az EU szervereken az 50-60 tényleg nagyon jó, és fasza h nálunk is vannak szerencsére szerverek, ahol ilyen kis késéssel fogunk tudni játszani majd 🙂

Hozzászólás